I. Shaolin Wushu Európa Bajnokság (MOM Sportközpont)

A Sárkánykard Egyesület 7 versenyzővel vett részt a MOM Sportközpontban megszervezett 1. Shaolin Wushu Európa Bajnokságon. A verseny egyik fő szervezője a Sárkánykard Egyesület elnöke, Varga István volt, mind a Magyar Tradicionális Kungfu és Wushu Szakszövetség főtitkára.

A MOM Sportközpont rendkívül színvonalas helyszín biztosított az esemény számára. 16 ország 245 versenyzője vett részt a versenyen. Shaolin formagyakorlatok és qingda (light kontakt) küzdelemben mutathatták meg a versenyzők a képességeiket.

A Sárkánykard Egyesület tagjai 4 aranyérmet (Kövér Kristóf – 2, Medvigy Krisztián – 1 és Kiss Dorottya – 1), 3 ezüstérmet ( izi Enikő – 2, Kun Enikő – 1) és 1 bronzérmet szereztek. A helyezéseket ide kattintva találjátok. Gratulálok minden Magyar versenyzőnek az eredményeihez!

Köszönöm a felkészítést Somssich Botondnak, Kövér Kristófnak, Herczeg Andrásnak és Kreisz Zsoltnak. Nagyon büszke vagyok meg Gróf Domonkosra és Nyitrai Eszterre, akik szintén képviselték hazánkat ezen a eseményen.

Köszönöm a bírónknak Vargáné Lévay Zsuzsának a kiváló bíráskodást és Schubert Évának, Varga Krisztiánnak Kreisz Zsoltnak, Almási Barnabásnak és Horváth-Hegyi Dórinak a szervezésben való részvételt. Dudás Nórának és Szentirmai Csabának az orvosi segítséget.

Örülök és büszke vagyok rá, hogy a Sárkánykard Egyesület oda tette magát az 1. Shaolin Wushu EB szervezésében. Folytatjuk és remélem legközelebb még ügyesebbek leszünk.

Hajrá Magyar Shaolin, Jiayo Lungjian

Szólj hozzá!