Sanda nap
2020.06.20

Megvolt a június 20-i sanda nap. Első a karantén után. Kicsit féltünk, hogy a karantén alatt elpuhultunk és nem bírjuk a három másfélórás edzést. Ki is csúsztunk az időből. Bár talán nem azért, mert gizda puhányok lettünk, hanem Siheng sokat magyarázott. ;)

“Mivé lesz ez a világ?!” Ez alkalommal több volt a lány. Formásak! Mármint a tradicionális shaolin és wushu forma csoportból jöttek. ;) Eljöttek a mezőtúri wingchun-os barátaink is. Minden lány nagyon kemény volt! Kár, hogy a nap végi fotóról néhányan lemaradtak.

Már megszoktuk, hogy a három edzés nagyon jól strukturált és egymásra épülő. A technikai részben ez alkalommal a földrevitelek domináltak. Estünk és gurultunk. Három technikával foglalkoztunk: lábra támadás és kiemelés, csípődobás, lábsöprés clinch-ből. Siheng elmagyarázta és megmutatta, hogyan kell azokat előkészíteni és végrehajtani, aztán gyakoroltuk, gyakoroltuk, gyakoroltuk… Tisztán, irányított és szabad sparringokban.

Játszottunk! Siheng kedvencei a sparring játékok: csak erősen korlátozott helyeken lehet támadni az ellenfelet, ami más fajta figyelmet igényel és fejre állítja az súly- és erőviszonyokat. A könnyed lányok zizegően gyors mozgásukkal nagyon meg tudják ám izzasztani a nehezebb és erősebb fiúkat. Azért szeretjük ezeket, mert csak a ritmus és gyorsaság számít, nem az erő vagy egyéb testi fölény.

A szabad sparring-oknál egyre több sikeresen végrehajtott földrevitelt látunk. Ez már kezd hasonlítani sandára! Lehet, hogy a fiúk technikásabbak voltak, de a lányok már-már ijesztően elszántan küzdöttek. :)

Köszönjük, Siheng!

2020. június 20.

#sanda, #workshop