Dr. Arutyunjan Alex

49 éves, 1.5 éve Sárkánykardos

Lányaimnak pár éven keresztül kerestem kungfu iskolát. Bejártunk próba edzésekre, néztem a mestereket, stílusokat, odajáró embereket… Sikertelenül. Mindig volt valami, ami miatt nem mentünk vissza, nem akartunk visszamenni.

Nos, egy teljes tanévnyi edzés után kijelenthetem: megtaláltuk! Az egész család belebolondult, és 2018. szeptember óta járunk közös edzésekre. Igen, Adelaida (most 3 éves!) is ott van velünk és sokszor beszáll és csinálja! Több, mint tíz évig hiába próbáltam a feleségemet (Arutyunjan Máriát) rávenni közös küzdősportra, most meg nem lehet kizavarni a teremből.

A mi családunk itt többet talált, mint remélni mertünk: a formát, a tartalmat, a küzdelmet. Szó szerint most már egy bőrönd kell a családi edzőcuccokhoz.

Ez a Sárkánykard Kungfu és Wushu Sportegyesület. Nem egyszerűen kungfu iskola! Ez egy pici műhely, ahol embereket és bajnokokat kovácsolnak (pl. legfrissebb: 8th World Kungfu Championships bajnoka Dorottya Kiss). A mesterek elképesztő tudásúak, de végtelenül szerények és alázatosak, kisugárzásukkal megtöltik a termet! Nincs oly sok iskolára jellemző hajbókolás, de van családias hangulat és vidám fegyelem.

A Mesterek:

A vezető és tanító Siheng Varga István (szerénységénél fogva nem szereti a Sifu megszólítást!) Magyarország talán legképzettebb kungfu bírája és oktatója kimeríthetetlen lexikális és gyakorlati shaolin gongfu tudással, amit szeret és tud átadni.

Kristóf Kövér, többszörös világbajnok, aki úgy tudja elmagyarázni és bemutatni (!) még a legnehezebb wushu mozdulatokat, hogy az emberek elhiszik, nekik is sikerülni fog. És sikerül!

Kreisz Zsolt, a sanda edzőnk. Minden egyes edzésén úgy érzem, bejárjuk az utat, ami az ő életét is megváltoztatta, amikor több évtizedes bokszolói tapasztalattal a háta mögött találkozott a kungfuval.

Miért éppen shaolin kungfu, wushu és sanda? Miért jó ez a lányaimnak?

A kungfu egy olyan fizikai és mentális tudást ad nekik, ami több ezer éves, de mégis kortalan, mert egész életükben elkísérheti őket és az élet bármely területén hasznosítható. Emellett versenyzésre is lehetőséget ad. A sanda a kontaktos küzdősportok közül a legkevésbé sérülés veszélyes (komoly védőfelszereléseket használunk!), de nagyon gyakorlatias és élethű az önvédelem szempontjából, mivel valós a küzdelem akár az edzéseken, akár a versenyen.

Gyertek hozzánk, a Sárkánykardba, családostul!